Pasta med tomat, chilli och vitt vin

3-4 pers

4-6 tomater
2 Scharlottenlök
1 röd chili
3 vitlöksklyftor
Bra knippe Bladpersilja
Vitt vin
Salt
Peppar
Olivolja
Räkor
Spaghetti

Fyll vatten i Pastakastrullen och sätt på plattan, krydda vattnet med salt.
Strax innan vattnet kokar upp sätter man på kastrullen för såsen.

Grovhacka tomaterna och lägg i bunke.
Finhacka Chili, scharlottenlök och riv vitlöken.

Bryn Chilli, Scharlottenlök och vitlök tills de fått lite färg.
Slå i tomaterna och ½-1 dl Vitt vin.

Låt småputtra tills såsen kokat ner ca 10 min. Smaka av och tillsätt ev salt och peppar
Finhacka Bladpersilja.
Lägg i Bladpersilja och räkor när Spaghettin har ca 3 min. kvar att koka.
Koka upp försiktigt tills räkorna är klara.


Häll av vattnet från Spaghettin och servera allt.